19:52 / 11.03.2024 Мир

Telegram став одним із найпопулярніших додатків соціальних мереж у світі

У програми Telegram 900 мільйонів користувачів, і вона наближається до прибутковості, оскільки компанія рухається до потенційного масштабного лістингу на фондовому ринку, повідомляє видання Financial Times, з посиланням на власника власника анонімного месенджера  Павла Дурова.

Він розповів, що його месинджер заробив "сотні мільйонів доларів" доходів після запровадження реклами та преміальних підписок два роки тому.

"Ми сподіваємося стати прибутковими наступного року, якщо не цього року", – сказав Дуров. Він додав, що платформа має 900 мільйонів активних користувачів на місяць, що на 400 мільйонів більше, ніж на початку 2021 року.

Дуров, який повністю володіє Telegram, заявив, що компанію "оцінювали в розмірі 30 мільярдів доларів і більше" від потенційних інвесторів, включаючи "глобальні технологічні фонди на пізніх стадіях", але відмовився продавати платформу, поки вона розглядає можливість майбутнього первинного публічного розміщення.

"Основна причина, чому ми почали монетизувати, полягає в тому, що ми хотіли залишитися незалежними. Взагалі, ми бачимо цінність [IPO] як засіб демократизувати доступ до вартості Telegram", – сказав він.

Підготувала: Ніна Петрович