12:26 / 09.03.2024 Мир

Вербували на війну проти України: в Індії викрили мережу торгівлі людьми

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В Індії викрили велику мережу торгівлі людьми, в рамках якої їм пропонували вирушити до росії працювати "помічниками" в армії, втім, потім примусово забирали на війну проти України. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією Центрального бюро розслідувань Індії (CBI), за цією схемою до росії було відправлено близько 35 громадян Індії. При цьому Міністерство закордонних справ (МЗС) Індії згадувало раніше лише про 20 завербованих росіянами чоловіків.

Також повідомляється про те, що принаймні двоє чоловіків, яких завербували пізніше на війну проти України - загинули на фронті. Одну зі смертей нещодавно підтвердило посольство Індії в росії.

Індійські громадяни, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим діям і направлені на передові бази в зоні російсько-українського конфлікту проти їхньої волі.

Торгівці людьми, які діють у кількох штатах Індії, заманювали людей за допомогою соціальних мереж і місцевих агентів.

Під час обшуків в низки місць, зокрема в Нью-Делі та Мумбаї, правоохоронці вилучили 50 млн рупій (605 тисяч доларів США), а також документи й електронні записи. Деякі з підозрюваних були затримані для подальшого допиту.

Підготував: Сергій Дага