23:29 / 25.02.2024 Мир

Ніккі Гейлі програла Трампу праймеріз у рідному штаті

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Дональд Трамп виграв праймериз республіканців у Південній Кароліні в суботу, повідомило агентство АР.

Перемога Трампа ще більше зміцнила його шанси на третю поспіль номінацію від Республіканської партії. Наразі Трамп переміг у всіх попередніх праймериз, що пройшли в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США. 

Тепер Гейлі стикається з все більшим тиском щодо виходу з перегонів. Але вона заявляє, що не збирається цього робити, незважаючи на втрату штату, де вона була губернатором з 2011 по 2017 рік.

"Я не вірю, що Дональд Трамп може перемогти Джо Байдена. Раніше цього тижня я сказала, що незалежно від того, що станеться в Південній Кароліні, я продовжуватиму балотуватися. Я людина слова", – заявила вона.

Реванш між Трампом і президентом Джо Байденом на виборах у листопаді стає все більш неминучим після попереднього голосування у Південній Кароліні.

"Я ніколи не бачив Республіканську партію настільки єдиною, як зараз… Ви можете святкувати близько 15 хвилин, але потім ми повинні повернутися до роботи", – заявив Трамп, вийшовши на сцену для своєї переможної промови через кілька хвилин після закриття виборчих дільниць. 

Підготувала: Ніна Петрович