19:28 / 24.02.2024 Мир

Парламент Німеччини схвалив часткову легалізацію марихуани

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Бундестаг (парламент ФРН) схвалив законопроект, який частково легалізує у Німеччині вирощування та зберігання марихуани. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прогнозується, що 22 березня законопроект затвердить Бундесрат (збори федеральних земель), і до 1 квітня він набуде чинності. 

З 1 квітня людям старше 18 років буде дозволено вирощувати вдома для особистих цілей до трьох кущів конопель, а також зберігати для особистого користування до 50 грамів марихуани.

У громадських місцях буде дозволено мати при собі до 25 грамів марихуани.

Також документ передбачає створення некомерційних асоціацій вирощування, які забезпечуватимуть своїх членів (не більше 500 осіб) продуктами каннабісу.

За словами міністра охорони здоров'я Німеччини Карла Лаутербаха, реформа, запропонована правлячою коаліцією, спрямована на боротьбу з чорним ринком наркотиків, а також зниження злочинності.

Проти законопроекту голосували депутати від Християнсько-демократичної та Християнсько-соціальної спілок (ХДС/XCC), а також правопопулістської "Альтернативи для Німеччини". 

Часткова легалізація каннабісу ще 2021 року була включена до коаліційної угоди чинної влади ФРН. Проти законопроекту виступали глави МВС німецьких федеральних земель. Вони вважають, що нові правила "обернуться поганими наслідками для боротьби зі злочинністю".

Підготував: Сергій Дага