12:18 / 21.02.2024 Мир

Лукашенко готується до Третьої світової війни, – Newsweek

Фото: Getty Images

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко висловив занепокоєння щодо можливості початку Третьої світової війни.

Про це повідомляє Newsweek. За даними видання, керівництво білорусі, яке підтримує росію, посилило плани бути якнайбільш готовими до майбутньої конфронтації.

"Світ знову опинився на краю прірви. Ми повинні бути максимально готові до нейтралізації ризиків і загроз. Є підстави для занепокоєння "щодо третьої світової війни", - заявив лукашенко у вівторок, 20 лютого.

ЗМІ зауважує, що білорусь не вислала війська для підтримки росії в Україні, і закликає до припинення вогню, хоча регулярно підтримує лінію кремля у геополітиці - зокрема, проводить спільні військові навчання з Москвою.

Навчання з найманцями пвк "вагнера" також дали результати, за словами лукашенка. Він також повідомив, що розвідка Мінська тримує руку на пульсі, стверджуючи, що близько 32 тисяч військових з країн-членів НАТО розташовані в безпосередній близькості від білорусі та росії. 

"Нинішній етап цивілізаційного протистояння між Сходом і Заходом хотів би охарактеризувати так: маски повністю скинуті. Ми повинні визнати, наскільки серйозна ситуація", - заявив лукашенко.

За словами лукашенка, два нових дивізіони зенітних систем С-400 зараз знаходяться на озброєнні збройних сил країни, ще два дивізіони оснащені ракетними комплексами "Іскандер-М".

Підготував: Сергій Дага