22:51 / 20.02.2024 Мир

На польському тракторі висів плакат із закликом до путіна "навести порядки" (фото)

На одному з плакатів, які польські фермери розвісили на своїх прапорах, було написано: "Путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями".

Як повідомила газета Wyborcza, через це був змушений реагувати міністр внутрішніх справ. Поруч з плакатом був прикріплений прапор СРСР.

 
Фото: Wyborcza

Коли журналіст видання звернув увагу на скандальний банер, організатори не приховували свого здивування ситуацією. Вони підкреслили, що учасники протесту несуть індивідуальну відповідальність за зміст плакатів.

За неофіційними даними, на особу, яка прикріпила цей плакат, буде складено протокол за пропаганду тоталітарного державного устрою.

Ситуацію прокоментував глава МВС Польщі Марчін Кервінський, який підтвердив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

"Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде", – написав міністр у Twitter (X).

За даними Центру протидії дезінформації РНБО, рф з 2022 по 2023 роки завезла до Польщі 12 мільйонів тонн свого зерна. А от українського зерна зайшло до країни в обсягу лише 4,3 мільйона тонн.

Підготувала: Ніна Петрович