16:52 / 12.02.2024 Мир

Вже кілька пунктів пропуску на польсько-українському кордоні заблоковано

Зранку 12 лютого польські фермери розпочали акції протесту ще на двох пунктах пропуску: «Зосін — Устилуг» та «Долгобичув — Угринів», повідомили у ДПСУ.

Приблизно о 10:00 розпочалась акція протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін». Протестувальники мають намір здійснювати пропуск по три вантажні транспортні засоби вагою понад 3,5 тонни на годину. Легкові автомобілі, автобуси, а також вантажівки з гуманітаркою та до 3,5 тонн в обох напрямках будуть оформлюватись у звичайному режимі.

Окрім того, майже 150 пікетувальників та 20 одиниць сільгосптехніки блокують рух біля пункту пропуску «Долгобичув». Обмежено рух вантажівок вагою до 7,5 тонни в обидва боки, а також вантажівок вагою понад 7,5 тонни на вʼїзд у Польщу. Учасники акції протесту мають намір пропускати по два вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки.

Окрім цього, польські фермери поновили блокування вантажівок на напрямку пунктів пропуску «Медика — Шегині». За даними прикордонників, вони пропускатимуть по одній вантажівці на годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде.

Підготувала: Ніна Петрович