18:06 / 08.02.2024 Мир

Президент Сербії візьме участь у саміті України з країнами Західних Балкан

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що Україна найближчим часом проведе саміт із країнами Західних Балкан, до цього регіону входять Хорватія, Боснія та Герцеговина, Албанія, Косово, Північна Македонія, Чорногорія та Сербія.

Про це повідомляє видання Radio Slobodna Europa.

“Ми не ставимо під загрозу співпрацю з Україною, я буду присутнім на саміті Західних Балкан і України, який відбудеться найближчим часом”, – наголосив він.

За словами Вучича, у Сербії дуже правильні відносини з українським керівництвом.

Варто додати, що сербський лідер не повідомив жодних подробиць про саміт та про дату його проведення.

За даними джерел видання “Європейська правда” мова йде про саміт Україна – Південно-Східна Європа, який пройде 28 лютого у столиці Албанії Тирані.

“Співорганізаторами саміту будуть і прем’єр-міністр Албанії Еді Рама, і президент України Володимир Зеленський. Зокрема, від їхнього імені розсилають запрошення лідерам європейських країн”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 22 серпня 2023 року президент Володимир Зеленський на полях саміту Україна — Балкани провів зустріч з сербським колегою Александаром Вучичем.

Згодом, у вересні президент Сербії Александар Вучич заявив, що Європейський союз “занадто підтримує” Україну, однак сама Сербія не отримує підтримки на шляху вступу до ЄС.

Підготувала: Ніна Петрович