07:52 / 06.02.2024 Мир

Лукашенко дозволив військовим стріляти по населенню

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко офіційно дозволив своїм військовим стріляти по мирному населенню з вогнепальної зброї.

Про це йдеться у відповідному указі білоруського диктатора.

Тепер білоруські військові матимуть право використовувати бойову техніку, а також зброю з урахуванням обставин та характеру злочину з вимогами загальновійськових статутів.

При цьому особі, щодо якої можуть бути застосовані "фізична сила, спеціальні засоби, бойова та спецтехніка", необхідно роз’яснити, що це можливо, і дати час для "виконання вимог законодавства".

Винятком є ​​випадки, коли "зволікання створює пряму загрозу життю військовослужбовця чи інших громадян або може призвести до інших тяжких наслідків".

Раніше білоруське законодавство передбачало, що застосування військовослужбовцями фізичної сили, спеціальних засобів, зброї, бойової та спеціальної техніки внаслідок перевищення влади тягне за собою відповідальність, встановлену правовими актами.

BAGNET нагадує, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, який запроваджує довічну недоторканність для колишнього президента та його родини, а також посилює вимоги до кандидатів у президенти.

Підготував: Сергій Дага