19:43 / 28.01.2024 Мир

Трамп обіцяє боротися проти угоди, з якою пов'язана допомога Україні

Після перемоги на президентських праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі, Дональд Трамп заявив, що "до останнього" бойкотуватиме потенційну міграційну угоду Сенату, до якої прив'язана військова допомога Україні, пише Politico.

Він виступив проти дій чинного американського президента Джо Байдена на південному кордоні та назвав двопартійну, неопубліковану сенатську угоду "поганим законопроєктом".

"Як лідер нашої партії, у мене немає жодних шансів підтримати цю жахливу зраду Америки з відкритими кордонами. Цього не відбудеться, і я боротимуся з цим щосили... Я помітив, що багато сенаторів, багато сенаторів намагаються з повагою сказати, що звинувачують у цьому мене. Я сказав, що все гаразд, будь ласка, звинувачуйте в цьому мене. Будь ласка, тому що вони готувалися ухвалити дуже поганий законопроєкт", - зазначив Трамп.

Крім того, він похвалив висловлювання спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, який попередив, що потенційна угода по кордону, до якої прив'язана військова допомога Україні, є "мертвою після прибуття" - це медичний термін, яким позначають людину, яка померла до прибуття до лікарні.

Підготувала: Ніна Петрович