12:56 / 09.01.2024 Мир

Папа Франциск закликав до заборони сурогатного материнства

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Папа Франциск закликав до повсюдної заборони практики сурогатного материнства, виступивши проти "комерціалізації" вагітності. Про це пише Independent.

У зверненні до послів, акредитованих при Святому Престолі, понтифік назвав проблеми, які згубно впливають на людство. Одна з них — сурогатне материнство. Він заявив, що сурогатне материнство є "серйозним порушенням стосунків матері та дитини", і закликав міжнародне співтовариство заборонити цю практику.

"Я вважаю практику так званого сурогатного материнства підлою, адже вона є грубим порушенням гідності жінки і дитини, заснованим на експлуатації ситуаційних матеріальних потреб матері. Дитина — це завжди дар, яка ніколи не є основою комерційного контракту", — заявив Папа Римський.

Папа Франциск також згадував війну в Україні, війну між Ізраїлем і ХАМАСом, міграцію, кліматичну кризу, виробництво звичайної та ядерної зброї. Крім того, під час промови Папа звинуватив росію у веденні повномасштабної війни проти України, хоча раніше уникав прямих звинувачень москви.

"На жаль, після майже двох років широкомасштабної війни Російської Федерації проти України такий жаданий мир все ще не знайшов свого місця в умах і серцях, незважаючи на численні жертви і величезні руйнування", — заявив Папа.

Підготував: Сергій Дага