21:52 / 27.12.2023 Мир

Ердоган знайшов подібність між Нетаньяху та Гітлером

Президент Туреччини заявив, що прем'єр Ізраїлю нічим не відрізняється від Адольфа Гітлера, коли порівнював операцію Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у Газі з винищенням нацистами євреїв, пише Reuters.

"Раніше вони погано говорили про Гітлера. Чим ви відрізняєтеся від Гітлера? Вони змусять нас сумувати за Гітлером. Хіба те, що робить Нетаньягу, є чимось меншим, ніж те, що робив Гітлер? Ні", – сказав Ердоган.

Він заявив, що Туреччина вітатиме академіків і вчених, які зазнають переслідувань за свої погляди на війну в Газі, додавши, що західні країни, які підтримують Ізраїль, є співучасниками "воєнних злочинів".

"Він (Нетаньягу) багатший за Гітлера, він отримує всіляку підтримку Заходу, Сполучених Штатів. І що вони зробили з усією цією підтримкою? Вони вбили понад 20 тисяч жителів Гази", – додав Ердоган.

Попри критику операції Ізраїлю Туреччина підтримує з ним торговельні зв'язки, що викликає негативну реакцію з боку опозиційних партій та Ірану.

Анкара заявляє, що торгівля з Ізраїлем різко скоротилася з 7 жовтня, коли палестинське бойове угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль, внаслідок якої загинуло 1200 осіб, що змусило Єврейську державу розпочати війну проти ХАМАС.

На відміну від своїх західних союзників та деяких арабських країн, Туреччина не вважає ХАМАС терористичною організацією.

Підготувала: Ніна Петрович