17:54 / 26.12.2023 Мир

Стало відомо, від чого померла українська дитина у Тюмені

Причиною загибелі 12-річної дівчинки з окупованої Луганщини стала російська вакцина "Совигрипп".

"Причина загибелі дівчинки і хвороби дітей з "лнр" - російська вакцина. Наразі стало відомо, що значна частина дітей, в яких було діагностовано симптоми ГРВІ і грипу А – а це 96 осіб зі 125, раніше була щеплена російською вакциною "Совигрипп". Зокрема, і 12-річна жителька Молодогвардійська. Її вакцинували в жовтні, - резюмував глава Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, саме в середині жовтня так званий "Минздрав лнр" отримав 51 680 доз зазначеної вакцини, які були розподілені по містах. Керівник окупаційного державного органу наталія пащенко тоді рекомендувала пришвидшити вакцинацію дитячого населення.

Лисого додав, що за декілька днів до подорожі загиблій дівчинці з Луганщини зробили щеплення від дифтерії та правця.

Глава Луганської ОВА розповів, що поствакцинальні ускладнення після такого щеплення вакциною російського зразка спостерігаються у період з п’ятого до п’ятнадцятого дня при порушенні процедури виробництва, зберігання, контролю якості та безпосередньо вакцинації.

Про ефективність цих вакцин, якість партій та умови зберігання висновки можна зробити вже зараз. Невтішні. росія – вбиває…", - підсумував Лисогор.

Підготувала: Ніна Петрович