19:29 / 09.12.2023 Мир

Правляча династія ОАЕ очолила рейтинг найбагатших сімей світу, - Bloomberg

Фото: Мохаммед бен Заїд Аль Нахайян

Правляча династія Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) Аль Нахайян стала найбагатшою родиною у світі в 2023 році за версією агенства Bloomberg. Статки сім'ї оцінюються в $305 млрд.

Правляча родина Аль Нахайян десятиліттями керувала територією, яка зараз займає ОАЕ. Правитель Абу-Дабі шейх Мохаммед бен Заїд Аль Нахайян є президентом країни. Інші члени сім'ї обіймають посади як в уряді, так і в приватному секторі.

Bloomberg підрахував, що впродовж останніх чотирьох років акції компанії International Holding Co., контрольованої королівською сім'єю, зросли майже на 7000%.

Друге місце в рейтингу посіла родина Волтон, статки якої оцінюються в $259,7 млрд. Сім'я Волтон - акціонери американського рітейлера Walmart, який є найбільшим у світі рітейлером за виручкою. За останній фінансовий рік виторг компанії, яка має понад 10,5 тис. магазинів по всьому світу, склав $611,3 млрд.

Третій рядок зі статками $150,9 млрд зайняла родина Ермес, яка в шостому поколінні володіє французьким виробником товарів класу люкс Hermes. Родина Ермес володіє більш ніж двома третинами компанії Hermes.

На четвертому рядку сім'я Марс ($141,9 млрд) - власники компанії Mars, на п'ятій - родина правителів Катару Аль-Тані ($133 млрд).

Шосте місце посіла родина Кох ($127,3 млрд), якій належить друга за величиною приватна компанія США - Koch Industries.

Сьоме - правляча династія Саудівської Аравії Аль Сауд ($112 млрд).

Восьме - сім'я індійського мільярдера Мукеша Амбані ($89,9 млрд).

Дев'яте - сім'я Вертхаймер ($89,6 млрд), яка володіє контрольним пакетом акцій французького будинку Chanel.

Замикає десятку найбагатших сімей династія канадського медіамагната Роя Томсона ($71,1 млрд), засновника однієї з найбільших медіагруп світу Thomson Corporation.

Загалом до рейтингу Bloomberg увійшли 25 найбагатших сімей. Їхні сукупні статки за останній рік зросли на 43%, або на $1,5 трлн.

Раніше BAGNET повідомляв, що з квітня 2022 року по квітень 2023-го кількість доларових мільярдерів у світі зросла на 7% - з 2 376 до 2 544. Їхні сумарні статки зросли за звітні 12 місяців на 9% і тепер становлять $12 трлн. Це випливає з доповіді UBS

Підготував: Сергій Дага