17:28 / 07.12.2023 Мир

Польські страйкарі пов'язані з російськими спецслужбами, - ЗМІ

Лідери так званого транспортного страйку на кордоні Польщі з України прямо пов’язані з Кремлем та є прибічниками його політики.

Такого висновку дійшли в аналітичному матеріалі "Бізнес Цензору", проаналізувавши зв'язки організатора страйків з проросійським політиком.

Місцевий польський політик Рафал Меклер, який є власником транспортної компанії, яка бере безпосередню участь в страйку, є головою крайньо-правої політичної партії "Конфедерація свободи і незалежності" у Люблінському воєводстві. Політик прямо пов’язаний з проросійським політиком Янушем Корвіном-Мікке, який є так званим "лідером" партії "Конфедерація свободи і незалежності".

Зокрема, про проросійські погляди Корвіна-Мікке свідчить відвідування ним окупованого Криму у 2015 році, де він зустрічався з місцевим лідером-колаборантом Сергієм Аксьоновим.

Окрім того, лідей "Конфедераціяї" заявляв, що якщо Польща не зможе забезпечити такий самий рівень союзу з США, як Ізраїль, вона повинна стати на бік Росії.

В матеріалі також нагадують про зміну на лояльне до Кремля керівництво Словаччини, де на виборах переміг Роберт Фіцо. Як результат - до польських протестувальників доєдналися словацькі страйкарі. 

Підготувала: Ніна Петрович