18:27 / 27.11.2023 Мир

Імітація виборів: головний рашист має таку собі суперницю на виборах

Не можна звинувачувати всіх росіян за дії російської влади, яку вони самі собі обирали, вважає 40-річна Катєріна Дунцова, яка в листопаді заявила про намір балотуватися в президентикраїни-агресора.

"Коли в Європі та США кажуть, що Росія та росіяни – це Путін, це неправильно. Я не прихильник колективної вини", – сказала Дунцова у розмові про війну з агентством Reuters.

"Рішення ухвалювалося не всіма людьми, які живуть у цій країні", – додала вона.

Дунцова народилася у Красноярську та живе у провінційному місті Ржев Тверської області. Раніше вона працювала журналісткою на регіональному телебаченні. Розлучена, виховує трьох дітей.

Вона стверджує, що "не є пішаком, який використовують для легітимізації виборів", і висловила сподівання, що буде проведено другий тур, також заперечує будь-які зв'язки з Кремлем.

"Ні Кремль, ні олігархи, ні великий бізнес мене не підтримують", – заявила вона, додавши, що не є і "агентом ЦРУ".

Щоб бути допущеною до виборів, Дунцовій необхідно зібрати 300 тисяч підписів. Державні російські ЗМІ її ігнорують, хоча це також може бути частиною плану.

Потенційний кандидат у президенти РФ вважає, що влада має звільнити політичних в'язнів, серед яких Алєксандра Скочілєнко, Андрєй Півоваров, Ілля Яшин, Владімір Кара-Мурза та Алєксєй Навальний.

Крім того, вона критикує російську "вертикаль влади", поступове законодавче обмеження прав людини, недостатність повноважень у парламента та те, що Росія знову ізолюється від світу.

Підготувала: Ніна Петрович