13:15 / 21.11.2023 Мир

Німеччина планує активніше працевлаштовувати біженців з України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Німеччині заявили про необхідність пришвидшити процес працевлаштування українських біженців. З такою заявою виступив Міністр праці Губертус Гайль, передає DW.

За його словами, 400 тисяч безробітних людей у Німеччині знають німецьку мову на рівні базової. Близько 200 тисяч із них – це біженці з України, які пройшли інтеграційний курс чи збираються це зробити.

"Ми говоримо про потенційні 400 тисяч людей на нашому ринку праці, які мають хоча б базові знання німецької мови", – сказав Гайль.

Водночас виконавчий директор німецької асоціації роботодавців Штеффен Кампетер зазначив, що працевлаштування біженців має стати пріоритетом.

"Будь-які можливості працевлаштування кращі, ніж залишатися на виплатах соціальної допомоги", – додав Гайль.

Уряд Німеччини планує посилити вимоги до українських біженців, зокрема зобов’язати їх регулярно звітувати про пошуки роботи. Раніше від українських біженців цього не вимагали, але тепер це зміниться.

Українські біженці, які отримують допомогу від Німеччини, будуть зобов’язані регулярно звітувати про пошук роботи. Агентство з праці, своєю чергою, більш активно пропонуватиме їм вакансії, що відповідають їх кваліфікації та досвіду.

"Тим, хто не захоче співпрацювати чи відмовлятися від запропонованої роботи, можуть скоротити виплати", – підкреслив Гайль.

Підготував: Сергій Дага