13:34 / 13.11.2023 Мир

Байден прагне відновити військові зв’язки з Китаєм

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Президент США Джо Байден намагатиметься найближчим часом відновити військову співпрацю з Китаєм. Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, пише Reuters.

"Президент сповнений рішучості домогтися відновлення військових зв’язків, тому що він вважає, що це в інтересах національної безпеки США. Нам потрібні ці лінії зв’язку, щоб не було помилок, прорахунків чи недомовок", – сказав Салліван.

Він зазначив, що відновлення співпраці між військовими може відбуватися на всіх рівнях – від найвищого керівництва до тактичного оперативного рівня, а також "на воді та повітрі в Індо-Тихоокеанському регіоні".

За його словами, американський лідер намагатиметься “просунути м’яч” у військовій співпраці під час зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

"Китайці переважно розірвали ці комунікаційні зв’язки. Президент Байден хотів би їх відновити. Думаю, що це головне питання порядку денного", – додав Салліван.

Як повідомляв BAGNET, Сполучені Штати, Південна Корея та Японія домовилися наступного місяця запустити систему обміну в реальному часі даними про ракетні пуски КНДР, що дозволить своєчасно виявляти й оцінювати загрози від запущених Пхеньяном балістичних ракет.

Підготував: Сергій Дага

ТЭГИ: