16:32 / 31.10.2023 Мир

В Парижі на станції метро поліція використала зброю проти мусульманки

У Франції 31 жовтня сталася стрілянина. Жінка в мусульманському традиційному одязі погрожувала себе підірвати, тож поліцейські відкрили по ній вогонь.

Про це повідомляє BFM TV із посиланням на джерело в поліції.

Подія сталася в Парижі на станції "Бібліотека Франсуа Міттерана", яка є переходом між метро і залізницею. Жінка в покривалі погрожувала вибухами, не слухала вказівок правоохоронців та вигукувала схвальні гасла про тероризм.

Поліціянти відкрили по ній вогонь, поранили в живіт. Як повідомляється, однозначних прогнозів щодо її життя нема. Вибухівки в неї не виявилося.

У Франції розпочали два розслідування після цих подій: стосовно погроз і непокори владі від жінки та щодо застосування вогнепальної зброї із боку правоохоронців.

У французькому місті Аррас 13 жовтня вранці чоловік із ножем увірвався в місцевий ліцей і вбив учителя Домініка Бернара, а також поранив іще кількох людей. За попередньою інформацією, 20-річний нападник — чеченець, колишній учень навчального закладу. За даними очевидців, під час атаки він кричав "Аллах Акбар".

Його брата затримали поряд з іншою школою, але без зброї. Двох поранених госпіталізовано. Це — викладач та співробітник охорони.

Нападником виявився 20-річний Мохаммед Могоучков. Він родом з російської республіки Інгушетії, за ним стежив Генеральний директорат внутрішньої безпеки Франції.

Після вбивства вчителя 13 жовтня у французькому місті Аррас близько 60 росіян перебувають під наглядом. 39 із них мають бути видворені, повідомляло МВС 30 жовтня.

Франція у зв’язку з терактом з 13 жовтня перейшла у режим підвищеної терористичної загрози.

Безпекові заходи посилили на тлі війни Ізраїлю проти ХАМАСу.

Підготувала: Ніна Петрович