15:28 / 25.10.2023 Мир

Австралія надішле на Близький Схід контингент літаків і військових

Фото: Getty Images

Уряд Австралії відправить "значний контингент" літаків і допоміжних військ на Близький Схід в режимі очікування, якщо ситуація між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС погіршиться. Про це пише видання The Guardian.

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра та міністра оборони Річард Марлз заявив, що два додаткові літаки RAAF і допоміжні війська відправляться на Близький Схід "для непередбачених випадків".

Водночас він не повідомив, де саме в регіоні Австралія розмістить свої війська або скільки їх буде. Проте відомо, що транспортник C-17 і заправник KC-30 долучаться до наявних літаків у режимі очікування, якщо австралійцям по всьому Близькому Сходу потрібна буде раптова евакуація.

"Ми не визначаємо, де вони будуть, але суть цього полягає в тому, щоб надати підтримку австралійському населенню, яке знаходиться на Близькому Сході, якщо ситуація погіршиться, по суті", — сказав він.

Раніше BAGNET повідомляв, що США перекинули на Близький Схід ескадрилью винищувачів F-16. Так, Вашингтон посилює військову присутність у регіоні ізраїльсько-палестинського конфлікту. Зазначають, що за американськими правилами ескадрилья складається з 12 літаків.

Підготував: Сергій Дага