01:40 / 25.10.2023 Мир

Після травми сідниць Рогозін запропонував здійснити "космічний теракт" в Україні (відео)

Кілька прислужників путіна шукають способи здійснення “разючого теракту” на території України з використанням ракети-носія “Союз”, навантаженої кількома тоннами вибухівки, яка має підірватись у Києві чи іншому великому місті України, пише видання Bild.

Журналісти стверджують, що над ідеєю працює екскерівник Державного космічного агентства “Роскосмос” Дмитро Рогозін з одним зі своїх колишніх підлеглих — директором “Ракетно-космічного центру “Прогрес” Дмитром Барановим.

Спільники шукають спосіб відзначитись в очах головного рашиста шляхом теракту в Україні. Деталі перемовин записувались журналістами починаючи з січня 2023 року.

З розшифрувань розмов росіян журналісти зрозуміли деталі майбутнього злочину, який Bild назвало “мегатерактом”.

По-перше, спільники визначились, що ракету варто запускати з космодрому Плесецьк під Архангельськом, а не з космодрому “Східний” на кордоні з Китаєм. Зазначимо, відстань від цих точок до Києва — близько 1,3 тисячі та 6 тисяч кілометрів відповідно.

По-друге, ракета має взяти на борт 6,5-7,5 або 9-10 тонн вибухівки. Причому, якщо стартуватиме з Плесецька і летітиме з півночі, то може взяти 6,5 тонни, а якщо зі сходу — то 9 тонн.

По-третє, Баранов наголошує, що здатен розвернути ракету у будь-якому напрямку за 8-22 секунди після старту.

Наразі Рогозін та Баранов мають три проблеми, розв’язавши які зможуть вчинити теракт. Найперше, потрібно врахувати, що ракета, проходячи з великою швидкістю (близько 6 км/с) через товщу атмосфери, сильно розігріється і може вибухнути просто у повітрі. Тобто, потрібно знайти спосіб її від цього вберегти.

“Це надзвукове повернення в атмосферу. Наявні важкі авіабомби FAB-500 (за таких умов — ред.) не працюють, починаючи перегріватися в них руйнується тротил, і продуктивність різко падає”, — сумнівається Баранов на записах, оприлюднених журналістами.

Крім того, ексдиректор “Роскосмосу” турбується, щоб уламки не упали на територію РФ і не зашкодили комусь з росіян: “Наскільки великі зони аварії? Де у нас ризики?” — питає у спільника. Також є проблема з точністю — можливе відхилення на 50-100 км від цілі, якою може стати Київ або інше велике місто.

Bild зазначає, що спільники думають, що розв’язали проблему з перегрівом ракети — так заявив конструктор ракетних комплексів та розробник балістичної ракети “Тополь” Юрій Соломонов.

Баранов інформує, що час підготовки до удару — щоб провести необхідні розрахунки — “місяць-два”, або шість місяців, якщо буде потрібна корекція.

Зазначимо, наразі немає офіційної реакції на розслідування розвідок України чи західних країн-партнерів.

Підготувала: Ніна Петрович