12:18 / 19.10.2023 Мир

Росія скасувала заборону на ядерні випробування: у МЗС України відреагували

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Держдума рф у середу, 18 жовтня, ухвалила законопроєкт про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. У Міністерстві закордонних справ України відреагували.

У МЗС України зазначили, що такий крок є черговою провокацією.

"Сьогодні світ є свідком чергового провокативного кроку держави-агресора, спрямованого на посилення ядерного шантажу", – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що подібний крок є частиною низки подій, які відбуваються в росії протягом останніх років.

Зокрема, країна-агресор вирішила призупинити участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь та розмістила тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

"Така безвідповідальна поведінка країни з найбільшим ядерним потенціалом у світі ставить під загрозу міжнародну безпеку та стабільність… Україна засуджує кроки росії щодо відкликання ратифікації Договору та закликає міжнародну спільноту відповідно відреагувати на провокації Москви", – додається у повідомленні.

BAGNET зазначає, що вчора, 18 жовтня, Державна дума ухвалила в цілому законопроєкт про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Такий договір був прийнятий на сесії Генасамблеї ООН у 1996 році, але не набув чинності, оскільки його не підписала достатня кількість країн.

Підготував: Сергій Дага