07:33 / 17.10.2023 Мир

У Берліні невідомі малюють зірки Давида на будинках євреїв

Фото: сомережа Х

На одному з будинків у Берліні невідомі намалювали перекреслену єврейську зірку Давида. Вони також написали "Gaza" та спалили машину, яка стояла поблизу. Про це пише німецька газета Bild.

Слід зазначити, що у 1930-х нацисти малювали білою фарбою зірки Давида на єврейських підприємствах.

Видання зазначає, що поряд із місцем вандалізму розташовані памʼятні знаки про єврейські родини, яких депортували або вбили нацисти в минулому столітті. Водночас намальовані зірки Давида та антисемітські написи знаходять і на інших спорудах.

У розпорядженні Bild зʼявилася доповідь поліції про оцінку загрози в Берліні після початку війни в Ізраїлі. Там ідеться, що в місті ситуація з підвищеним ризиком, і є ймовірність нападів на ізраїльтян чи євреїв, а також атак на єврейські установи.

До категорії високої ймовірності правоохоронці віднесли антисемітські та антиізраїльські вигуки, прапори, плакати і прославляння ХАМАС, кидання камінням тощо.

BAGNET нагадує, що Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу Президента України щодо прохання дати згоду на офіційний візит Володимира Зеленського до країни після нападу з боку ісламістського угруповання ХАМАС.

Підготував: Сергій Дага