18:26 / 01.10.2023 Мир

Румунія не хоче бачити у себе російських футболістів

Румунська футбольна федерація (FRF) заявила, що відмовляється грати проти російських збірних будь які матчі з футболу.

Так вона відреагувала на рішення УЄФА про повернення росіян до міжнародних змагань з футболу у віковій категорії до 17 років.

Зазначається, що стосовно рішення Виконкому УЄФА від 26 вересня 2023 року щодо участі збірних Російської Федерації до 17 років, адміністрація ФРФ такі наступні роз’яснення:

  • Федерація футболу Румунії розуміє аргументи, висунуті Виконавчим комітетом УЄФА, і погоджується, що за жодних обставин діти не повинні страждати через необачні дії влади держави.
  • У той же час Румунська футбольна федерація вважає, що футбол і спорт загалом не можна відокремити від правових, інституційних та економічних цінностей, які перетворили Європу на простір миру, свободи та економічного процвітання.
  • Отже, Румунська футбольна федерація вважає, що вона повинна бути солідарною з духом санкцій, затверджених європейськими та національними інституціями, і не буде грати жодного офіційного чи товариського матчу зі збірною Російської Федерації.
  • Румунська футбольна федерація очікує на завершення процедур виконання цього рішення Виконавчого комітету УЄФА, вважаючи, що регламент змагань поважатиме позицію кожної національної федерації.