15:19 / 01.10.2023 Мир

ООН готується дати гроші Україні на зиму

Україна у 2023 році отримає 123 мільйона доларів від Організації Об’єднаних Націй, які будуть скеровані на проходження зимового періоду, йдеться у звіті управління верховного комісара ООН у справах біженців “Молдова та Україна 2023-2024: Відповідь УВКБ ООН на підготовку до зими”.

Допомога надаватиметься з вересня 2023 року до лютого 2024 року. Передбачається, що це може бути у формі готівки для покриття витрат на електроенергію та оренду житла.

Окрім того, організація роздаватиме обігрівачі, непродовольчі товари, а також забезпечуватиме житлом. Загалом допомогу отримає близько 900 тисяч осіб, які постраждали від війни.

Планується, що грошову допомогу на покриття витрат на електроенергію та оренду житла отримають 450 тисяч українців. 15,75 тисяч українців забезпечать житлом або обігріваючими засобами. Ще 250 тисяч людей отримають від ООН такі товари як термоковдри, кухонне приладдя, матраци, спальні мішки, лампи, термоси, рушники. 62,25 тисяч осіб отримають зимові куртки та взуття

Також в ООН планують підготувати генератори для 104 тисяч осіб. І сплатити ремонти систем опалення та електропостачання у 362 будинках, де проживають 18 тисяч осіб.

Тим часом магістральна мережа “Укренерго” вже готова передавати зимові обсяги електроенергії. Нині компанія працює над збільшенням резервних можливостей мережі, добудовою інженерного захисту та відпрацюванням різних сценаріїв реагування на ймовірні обстріли енергетичної інфраструктури Росією.