21:06 / 26.09.2023 Мир

У Латвії штрафуватимуть за наліпки "я – русский" на автівках

Фото: twitter.com/latvijas_vate

Поліція Латвії зможе штрафувати водіїв, на чиїх авто розміщені наліпки "Я — русский" або інші гасла чи надписи, що висловлюють підтримку чи прославляють військову агресію росії проти України. Про це поліція Латвії повідомила у Twitter.

Так правоохоронці відреагували на допис в соцмережі Х (Twitter) із фото авто з латвійським номером та написом "я – русская".

За словами поліціянтів, такі надписи потенційно схвалюють військову агресію росії та висловлюють підтримку воєнним злочинам.

"Якщо співробітники Державної поліції виявлять транспортні засоби з такою символікою, вони негайно попросять особу зняти її і пояснити мету та мотивацію встановлення знаків. Також водії можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за героїзацію війни росії проти України", – йдеться у повідомленні.

Також поліція просить громадян повідомляти про виявлення автівок із символікою, яка прославляє російську агресію.

Як повідомляв BAGNET, в уряді Латвії готують законопроєкт про зміни в законодавчій базі, які не дадуть змоги транспортним засобам, зареєстрованим у росії та Білорусі, залишатися в країні.

20 вересня таке рішення ухвалили й у Норвегії. Країна вирішила заборонити в’їзд зареєстрованих у росії легкових автомобілів. Таким чином вона стане останньою європейською країною, що межує з рф, яка вжила таких заходів.

Підготував: Сергій Дага