09:08 / 26.09.2023 Мир

На курському аеродромі "Халіно" дрон-пастка вбив командування авіаполку росіян, – ГУР

Фото: аеродром Халіно в Курську

Розвідка України стверджує, що безпілотник атакував аеродром Халіно в Курську - там  загинули чи отримали поранення російські офіцери. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Вони стверджують, що російські засоби радіоелектронної боротьби перехопили безпілотник поруч з аеродромом та приземлили його на злітно-посадковій смузі.

Коли на місце події приїхало керівництво 14-го винищувального авіаполку імені Жданова і співробітники фсб, які вирішили оглянути безпілотник, відбулася детонація боєприпасу.

Під час вибуху, за даними джерел, загинули чи отримали поранення командир 14-го авіаполку, один із його заступників, група офіцерів-авіаторів, представник військової контррозвідки фсб та працівники аеродрому.

російські Z-блогери, у тому числі Борис Рожин та Fighterbomber, повідомили про атаку на аеродром Халіно у Курську ввечері 24 серпня. За їхніми словами під час атаки загинули люди. Офіційно цю інформацію не підтвердили.

На аеродромі Халіно базується 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк, на озброєнні якого стоять літаки Су-30СМ.

Підготував: Сергій Дага