19:49 / 05.09.2023 Мир

Прем'єр-міністр Молдови продемонстрував, що на помилках України його держава вчитись не хоче

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Дорін Речан на церемонії, присвяченій Дню національної армії, розповів про роль нейтрального статусу республіки, яка забезпечує її національну безпеку, повідомляє інформагентство Moldpres.

Глава уряду зазначив, що ситуація, коли "десятиліттями нехтувались" збройні сили, змінилася, і тепер вони мають підтримку президентки Маї Санду та всього уряду, щоб стало можливим активізувати зусилля з підтримки та інвестування в армію.

"А наш нейтралітет – це інструмент зовнішньої політики. Нам потрібно більше інвестувати в армію, і ми це робимо", – заявив Речан.

За його словами, зараз Молдова перебуває у "складній, нестабільній і ризикованій регіональній ситуації", коли Росія напала на Україну, але, вказав він, завдяки українцям та їхній мужності в Молдові мир і безпека.

"Але ми не повинні сприймати це як щось само собою зрозуміле, це змушує нас і далі підвищувати нашу обороноздатність, підвищувати нашу спроможність до оперативної сумісності, а наші навчання в міжнародних місіях тим більше важливі", – сказав політик.

Зазначимо, що Українські громадяни десятиріччями притримувались думки, що з росіянами треба дружити, навіть після чеченських воєн і нападу на Грузію українці не спромоглися зробити висновки про наміри "сусідів" бомбити українські міста і села.

Підготувала: Ніна Петрович