13:53 / 05.09.2023 Мир

Більшість виборців вважають Байдена застарим для переобрання президентом, – опитування

Ілюстративне фото з відкритих джерел

73% опитаних американців вважають чинного лідера Джо Байдена застарим для переобрання на другий термін. 47% сказали те саме про потенційного суперника Байдена від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це свідчать дані опитування, проведеного Wall Street Journal.

Зазначається, що чинному президенту США Байдену 80 років, а Трампу – 77. Опитування показало, що 39% виборців позитивно ставляться до нинішнього президента.

Водночас більша частина виборців вважають, що Трамп має більше досягнень на посаді президента, ніж Байден – близько 40% проти 51%.

Однак, Байдена сприймають прихильніше, ніж Трампа, за деякими особистими характеристиками. Близько 48% виборців сказали, що Байден симпатичний, порівняно з 31% для Трампа. Близько 45% вважають Байдена чесним, тоді як про Трампа так сказали 38%.

Раніше BAGNET повідомляв, що Білий дім створив групу із двох десятків юристів, помічників законодавців та комунікаційників для відповіді на ймовірне розслідування республіканців щодо імпічменту Джо Байдена.

Підготував: Сергій Дага