12:18 / 05.09.2023 Мир

Кім Чен Ин у вересні приїде до Владивостока на переговори з путіним, – NYT

Кім Чен Ин і путін/Ілюстративне фото з відкритих джерел

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин у вересні планує відвідати росію для переговорів з володимиром путіним. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на американських чиновників.

Лідери КНДР і росії візьмуть участь у Східному економічному форумі, який 10-13 вересня відбудеться на базі Далекосхідного федерального університету у Владивостоці.

Очікується, що Кім Чен Ин приїде до росії з Пхеньяна на власному бронепоїзді. Не виключають, що диктатор КНДР також може відвідати Москву.

На переговорах путін і Кім Чен Ин планують обговорити постачання артилерійських снарядів і протитанкових ракет з КНДР.

У свою чергу Кім Чен Ин сподівається, що рф надасть Північній Кореї продовольчу допомогу та передові технології для супутників та атомних підводних човнів.

BAGNET нагадує, у липні КНДР з офіційним візитом відвідав міністр оборони рф сергій шойгу. російські Z-канали писали, що головною метою візиту "фанерного маршала" є домовленості з корейськими воєноначальниками про передачу росії великих запасів артилерійських снарядів.

Американські ЗМІ з посиланням на розвідку неодноразово писали, що москва купує у Пхеньяна боєприпаси. Офіційно КНДР це заперечувала.

Після вторгнення росії до України Північна Корея підтримувала позицію москви. Пхеньян голосував проти резолюцій, які засуджують росію в ООН, а також єдиним у світі офіційно підтримав результати влаштованих кремлем "референдумів" для спроби анексії української території.

У липні 2022 року Україна розірвала дипломатичні відносини з КНДР.

Підготував: Сергій Дага