17:17 / 25.08.2023 Мир

Лукашенко вже "забув" про якісь там гарантії для злочинця Пригожина

Самопроголошений президент Білорусі після ймовірної смерті ватажка терористичного угруповання "Вагнер" Пригожина відхрестився від обіцянок гарантувати його безпеку, пише провладне агентство БЕЛТА.

Сьогодні вже диктатор стверджує, що "і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина" і повідомив, що у червні, коли ще тривала спроба заколоту в Росії, запропонував тому "мотузку і шматок мила" – у відповідь на слова ватажка "вагнерівців", що він готовий загинути.

Намагаючись пояснити, чому все ж для Пригожина не було "гарантій безпеки", Лукашенко послався на те, що він подорожував то в Африку, то в Росію (хоча, за оголошеною в червні домовленістю, Пригожин не мав виїжджати за межі Білорусі)

"Як я міг йому забезпечувати цю безпеку? Тому це питання не до мене. Тим паче такої розмови ніколи не було – забезпечувати безпеку на чужій території", – сказав самопроголошений білоруський президент.

Окремо Лукашенко запевнив, що попри ймовірну смерть Пригожина "Вагнер" жив, "Вагнер" живий і "Вагнер" житиме в Білорусі".

Підготувала: Ніна Петрович