14:31 / 23.08.2023 Мир

Трамп погодився на заставу 200 тис. доларів у справі про вибори

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Колишній президент США Дональд Трамп погодився на заставу в розмірі 200 тисяч доларів після того, як його адвокати зустрілися з офісом окружного прокурора округу Фултон у понеділок, 21 серпня. Про це повідомляє CNN з посиланням на судові документи.

Як зазначається, умови звільнення, викладені в розпорядженні Трампа про зобов’язання, є ширшими, ніж ті, що викладені в інших наказах щодо зобов’язань, ухвалених раніше.

Зокрема, колишньому президенту заборонено використовувати соціальні мережі для нападу на своїх 18 співобвинувачених у справі, а також на будь-яких свідків або 30 незасуджених співучасників змови.

"Відповідач не повинен вчиняти жодних дій, спрямованих на залякування будь-якої особи, яка, як йому відомо, є співобвинуваченим або свідком у цій справі, або іншим чином перешкоджати здійсненню правосуддя", — йдеться в наказі, підписаному суддею Верховного суду округу Фултон Скоттом Макафі.

Документ також забороняє Трампу "прямо чи опосередковано" спілкуватися щодо справи з будь-яким із його співобвинувачених або свідків у справі, окрім як через своїх адвокатів.

BAGNET нагадує, нещодавно експрезиденту США Дональду Трампу офіційно оголосили четверте кримінальне звинувачення щодо спроби змінити свою поразку на виборах у штаті Джорджія.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає більш імовірним переобрання чинного президента США Джо Байдена на виборах наступного року.

Підготував: Сергій Дага