19:54 / 19.08.2023 Мир

Зі звалища на фронт: в Україні з'явилася Tesla Model X із США з повною збитковістю

Україна — один із ринків на краю Європи, де Tesla офіційно не представлена. Ні сервісних центрів, ні нагнітачів у країні, якій зараз доводиться захищатись від нападу великого сусіда росії, не знайти. Однак це не змінює того факту, що в Україні існує жвава сцена Tesla на базі імпортних автомобілів. Їх часто виводили з експлуатації в іншому місці, а потім місцеві фахівці знову наводили їх у дію. І як свідчить поточний випадок, мережа поширюється США.

За темою: купити Теслу в Україні можна тут!

Сміттєва Тесла поруч із музикою Дрейка

Користувач @jyarow, згідно з його профілем головного редактора фінансового мовника CNBC, повідомив про «незвичайну ситуацію» у X у четвер. Він потрапив в аварію зі своєю Теслою, що призвело до її повної загибелі. А тепер із подивом виявив, що машина опинилася в Україні, повідомив він. Крім того, журналіст опублікував скріншот зі свого додатку Tesla, на якому показано локацію недалеко від міста Херсона (див. вище), недалеко від того місця, де зараз проходить один із фронтів війни. Повідомлення X не розкриває, чи можна спостерігати за електромобілем через програму під час водіння. Але, як написав @jyarow, він міг бачити, що його Tesla знову активно використовується: програма Spotify в ньому з його власним обліковим записом була активована, і хтось через нього слухав Маска Дрейка, повідомив він. Потім він вийшов з облікового запису Spotify - і коли він почув, що його Тесла була близько до фронту, йому стало ніяково. Потім здивований екс-власник більш детально розповів колегам із CNBC про передісторію дивовижного відкриття. Таким чином, Tesla – це Model X, з якою він потрапив в аварію минулого року. Страхова компанія заявила, що це повна втрата, і автомобіль спочатку опинився на звалищі в американському штаті Нью-Джерсі. Потім він знайшов нового власника на аукціоні у продавця-фахівця, який, очевидно, привіз його до України.

За темою: де придбати Тесла Model Y в Києві?

Хакер вимагає подальшого видалення

Якщо після аварії комп'ютер Tesla все ще працює, є шанс стерти особисті налаштування та дані, що зберігаються на ньому, за допомогою скидання до заводських налаштувань. Якщо це більше неможливо або забуто, наступний власник всього електромобіля або навіть бортового комп'ютера може отримати до нього доступ, як тепер виявив @jyarow.

За темою: купити Тесла Model 3 в Україні легко тут!

За словами експерта з інформаційних технологій @greentheonly, який продовжує купувати старі комп'ютери Tesla, дані, які можна прочитати з них, також включають телефонну книгу та записи календаря попередніх власників. Виробник, ймовірно, міг би легко надати можливість віддаленого очищення, якщо покинута Tesla все ще перебуває на рахунку попереднього власника, і він вважає, що це потрібно було зробити так давно, сказав він CNBC.