18:54 / 15.08.2023 Мир

У Трампа знову проблеми із правоохоронною системою США

Колишньому президенту США та його 18 головним спільникам висунули нові звинувачення у спробі спотворити результати президентських виборів 2020 року, інформує NBC.

Як зазначається, в обвинувальному акті, що складається з 41 пункту, фігурують колишній адвокат Трампа Руді Джуліані, екскерівник апарату Білого дому Марк Медоуз, колишній високопосадовець Міністерства юстиції Джеффрі Кларк та інші особи. Усіх їх звинувачують у порушенні закону штату Джорджія про боротьбу з рекетом і корупцією.

Експрезиденту США пред'явлено звинувачення в кримінальному рекеті та змові.

За рекет передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 20 років, за змову – від одного року з різним максимальним терміном ув'язнення.

"Трамп та інші обвинувачені відмовилися визнати, що Трамп програв, і вони свідомо і навмисно приєдналися до змови з метою незаконно змінити результат виборів на його користь", - йдеться у документі.

Так, розслідування тривало два роки. Його проводив окружний прокурор округу Фултон Фані Вілліс. За його словами, видано ордери на арешт усіх підсудних, і кожен має добровільно здатися до 25 серпня.

Крім того, у документі згадано телефонний дзвінок Трампа від 2 січня 2021 року керівникові виборчої комісії Джорджії, держсекретареві Бреду Раффенспергеру, коли експрезидент закликав його "знайти" голоси, щоб обігнати свого суперника, а також фальшування з твердженнями виборників, котрі заявляли, що Трамп нібито переміг у Джорджії

"Фальшиві документи мали на меті зірвати й затримати спільне засідання Конгресу 6 січня 2021 року, щоб незаконно змінити результати президентських виборів 3 листопада 2020 року на користь Дональда Трампа", - йдеться в обвинувальному акті.

За останні чотири з половиною місяці колишньому президенту США вчетверте висувають звинувачення.

Підготувала: Ніна Петрович