08:21 / 13.08.2023 Мир

Син Джо Байдена може постати перед судом за кримінальними звинуваченнями

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Син президента США Джо Байдена Хантер може постати перед судом за кримінальними звинуваченнями.

Таку заяву зробив новопризначений спеціальний прокурор Девід Вайс. Про це пише Reuters.

Як повідомляє інформаційне агентство, судова "драма" може мати значний вплив на хід президентських виборів у США у 2024 році.

"Потенційний судовий процес підвищує ймовірність безпрецедентного видовища в історії США: синові чинного президента висунуті кримінальні звинувачення, тоді як його батько виступає за переобрання, ймовірно, проти республіканця Дональда Трампа, якому загрожують принаймні три майбутні кримінальні процеси", — повідомляють журналісти.

За повідомленням Reuters, республіканці в Конгресі загрожують ініціювати процедуру розслідування можливого імпічменту глави держави, не маючи підстав для своїх заяв щодо отримання Байденом користі від бізнес-угод, укладених його сином.

У червні Вайс висунув Хантеру Байдену звинувачення у несплаті податків та порушенні законодавства про вогнепальну зброю. Але суддя федерального суду в Делавері відкинула запропоновану угоду про визнання вини, яка була пропонована у зв’язку зі звинуваченнями. 11 серпня Вайс повідомив суду, що переговори між обома сторонами з цього питання не вдалося врегулювати.

"Уряд тепер вважає, що справу не буде врегульовано до суду", — зазначив він.

Підготував: Сергій Дага