12:56 / 10.08.2023 Мир

Засновник "Мівіни" може стати одним з найбільших багатіїв світу

Фото: Фам Нхат Вуонг/bloomberg.com

Статки найбагатшої людини В'єтнаму та засновника бренду "Мівіна" можуть злетіти на цілих 11 мільярдів доларів, що підніме його на вершину рейтингу найбагатших людей світу - принаймні, на деякий час. Про це повідомляє Bloomberg.

Фам Нхат Вуонг вже підготував документи, щоб вивести свою компанію з виробництва електромобілів VinFast на біржу через лістинг SPAC разом з фірмою, заснованою казино-магнатом Лоуренсом Хо. Угода дасть VinFast, маловідомій за межами В'єтнаму компанії, вартість капіталу в 23 мільярди доларів.

У четвер акціонери Black Spade Acquisition Co. проголосують за завершення угоди. Якщо воно відбудеться, то це буде третя за величиною угода з придбання компанії спеціального призначення в історії, і на папері статки Вуонга можуть підскочити до 16 мільярдів доларів з приблизно 5 мільярдів доларів, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, що відстежує 500 найбагатших людей світу.

Зазначимо, бізнесмен розпочав свою діяльність із відкриття в Харкові в'єтнамського ресторану, а згодом перейшов до виробництва швидкозаварної локшини. Відомий бренд "Мівіна", який належав Фам Нхат Вуонгу, швидко завоював популярність в Україні, а його назву навіть стали використовувати як загальний термін для швидкозаварної вермішелі. У 2010 році Фам Нхат Вуонг продав свою компанію "Техноком" концерну Nestle за 150 млн доларів.

Підготував: Сергій Дага