13:34 / 07.08.2023 Мир

У Пакистані потяг зійшов з рейок, загинули щонайменше 30 людей

Фото: afp.com

Внаслідок сходження поїзда з рейок на півдні Пакистану загинули щонайменше 30 людей, ще 100 отримали поранення, пише BBC.

Як відомо, кілька вагонів Hazara Express перекинулися біля залізничної станції Сахара в Навабшах. На відео, опублікованому в соціальних мережах, видно десятки людей на місці аварії, а деякі пасажири вилазять із перекинутих вагонів.

За словами міністра залізниці Саадп Рафіка, перші розслідування показали, що поїзд рухався на нормальній швидкості, тому вони намагаються встановити, що призвело до сходу з рейок. Він зазначив, що це могло бути результатом механічної несправності або диверсії.

Представник залізниці в Карачі сказав, що щонайменше вісім вагонів зійшли з колії. Він розповів, що військові та воєнізовані формування разом із рятувальниками були на місці події та допомагали врятувати пасажирів, які опинилися у вагонах поїзда.

Найбільш важко поранених пасажирів транспортували у віддалені, краще обладнані лікарні на військових вертольотах.

Офіційні особи повідомили, що рятувальні роботи були завершені ввечері в неділю, 6 липня.

У головних лікарнях Навабшаха та сусідніх районах Сінда оголошено надзвичайний стан. Потяги до внутрішніх районів Сінда призупинено.

Як відомо, аварії на застарілій залізничній системі Пакистану не рідкість. У 2021 році в провінції Сінд зіткнулися два потяги, внаслідок чого загинули щонайменше 40 людей, десятки отримали поранення.

За даними місцевих ЗМІ, з 2013 по 2019 рік у таких інцидентах загинуло 150 осіб.

Підготував: Сергій Дага