15:09 / 04.08.2023 Мир

Після атаки на порт в Ізмаїлі Румунія посилила контроль кордону НАТО

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Міністерстві національної оборони Румунії заявили, що через російську атаку країна посилює контроль кордону НАТО.

Як повідомляє Point, відомство рішуче засудило атаку росії на український порт Ізмаїл на Дунаї, який розташований поблизу румунського кордону.

Міністерство оборони рішуче засуджує збройну агресію рф проти України та продовження необґрунтованих і незаконних нападів на цивільні райони та об’єкти критичної інфраструктури України

У міністерстві наголосили, що румунські правоохоронці тепер здійснюватимуть постійний моніторинг землі, моря і повітряного простору.

Крім цього, влада співпрацює зі структурами НАТО для посилення оборони на всьому східному фланзі й стримування будь-якої агресії проти союзної території.

Мешканці румунської прикордонної комуни Чаталкіой заявили, що їх налякали дрони, якими росіяни атакували український порт "Ізмаїл".

Вони стверджували, що дрони літали над їхніми будинками, а один — упав у лісі. Однак мер комуни заявив, що його не знайшли, передає румунський телеканал Digi 24.

Також місцеві поскаржилися, що від вибухової хвилі російських ударів по порту на Одещині у комуні в будинках повилітали вікна.

BAGNET нагадує, що ціни на пшеницю на Чиказькій біржі підскочили на 6,5% після атаки росії на порт Ізмаїл у ніч проти 2 серпня.

Підготував: Сергій Дага