14:31 / 04.08.2023 Мир

Частина "вагнерівців" у білорусі підійшла до кордону з Литвою

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Найманці російської пвк "вагнер", які перебувають на території білорусі, перемістилися близько до литовського кордону. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє LRT.

"Ми фактично порівняли ті дані, які ми маємо. Можемо констатувати, що вони дуже схожі: кількість бойовиків агнер", дислокованих на території білорусі, уже перевищує чотири тисячі або близько цього числа. Частина бойовиків підійшла до нашого кордону, посівши позиції в районі Гродно", – сказав Науседа.

За словами литовського лідера, така ситуація на рубежах країни є дуже зручною для організації провокацій як на польсько-білоруському, так і на литовсько-білоруському кордонах.

Науседа наголошує, що охорону литовського кордону вже посилено, підготовлено та оновлено плани прикриття кордону. Адже, вважає президент Литви, кількість "вагнерівців" у білорусі може зрости до 10 тисяч.

"Можна по-різному оцінювати наміри бойовиків "Вагнера" в білорусі, але цілком очевидно одне: і для путіна, і для Лукашенка занадто великою спокусою було б скористатися своєю присутністю в безпосередній близькості до західного кордону білорусі для можливих провокацій проти країн НАТО", – наголосив Науседа.

Як повідомляв BAGNET, раніше генерал армії України заявив, що у "вагнерівців" у білорусі немає важкої зброї для наступу.

Підготував: Сергій Дага