13:15 / 31.07.2023 Мир

США обмежать здатність китаю розвивати технології нового покоління

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Байден підпише указ, обмежуючи інвестиції американських технологічних компаній в Китаї до середини серпня. Про це повідомило видання Bloomberg.

Згідно з джерелами, знайомими із внутрішніми обговореннями, указ стосується напівпровідників, штучного інтелекту та квантового обчислення в Китаї.

Обмеження наберуть чинності лише наступного року, а їх обсяг буде визначений процедурою розробки правил, що передбачає період коментарів, щоб зацікавлені сторони могли висловити свою думку про кінцеву версію.

Дані контролю над інвестиціями є частиною загальної спроби Білого дому обмежити здатність Китаю розвивати технології нового покоління, які відіграють ключову роль у національній та економічній безпеці. Ця ініціатива ускладнює вже складні відносини адміністрації Байдена з Китаєм, який сприймає обмеження як спробу стримати та ізолювати країну.

Представник Китаю у Вашингтоні висловився раніше цього місяця, що Пекін буде реагувати у випадку введення США нових обмежень на технології або капіталовкладення, але не уточнив, якими діями країна може відповісти.

BAGNET нагадує, що США готують санкції проти Киргизстану, який постачає росії підсанкційне обладнання та електроніку.

Підготував: Сергій Дага

ТЭГИ: