22:11 / 25.07.2023 Мир

Ексолігарх і "любитель бутербродів" повідомили, що злочинець Гіркин політв'язень

Фото з відкритих джерел

Навальний назвав терориста та ексватажка бойовиків так званої армії ДНР Ігоря Гіркіна "політичним в'язнем", його арешт  незаконним і ексолігарх Михайло Ходорковський підтримав цю заяву, пише "Медуза".

"Доки він залишається під вартою за цим безглуздим і очевидно політично вмотивованим звинуваченням, він є політичним ув'язненим", - каже так званий опозиціонер.

Навальний заявив, що терориста затримали не за звинуваченням у катастрофі малайзійського "боїнгу" в Донецькій області в липні 2014 року - за критику влади та "за фіктивною та сфабрикованою справою про екстремізм"

"Просто кажучи - за критику влади. А саме Шойгу та Путіна", - пояснив він.

"Не є злочином висловлення будь-якої, навіть вкрай неприємної думки, а отже, нинішнє звинувачення Гіркіну протиправне і робить з нього людину, яка переслідується в Росії з політичних мотивів. І за цим обвинуваченням він має бути виправданий", - приєднався Ходорковський.

Зазначається, що при цьому він вважає Стрєлкова злочинцем "відповідно до рішення голландського суду у справі про збитий цивільний літак", а також з тієї причини, що Стрєлков "здійснив на замовлення Кремля збройну провокацію в Україні у 2014 році".

Відомо, що Ходорковський був російським олігархом, якого кинув за грати кремлівський пенсіонер, а Навальний виправдав анексію Криму, переконуючи всіх, що це "не бутерброд".

Підготовила: Ніна Петрович