09:08 / 13.07.2023 Мир

Розвідка Британії знайшла докази версії про усунення Суровікіна після заколоту Пригожина

Фото: whatisyournameinsider.com

Після бунту ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина низка генералів зникла з публічного поля. Замість генерала Сергія Суровікіна показали його заступника. Про це повідомило Міністерство оборони Британії. 

Згідно з повідомленням, 10 липня генерал Валерій Герасимов, начальник Генерального штабу росії, вперше з'явився на телебаченні після невдалого заколоту "Вагнера" 24 червня 2023 року.

Під час відеозв'язку з Герасимовим генерал-полковник Віктор Афзалов, начальник штабу Повітряно-космічних сил росії, провів з ним інструктаж.

За даними британської розвідки, Афзалов обіймає свою посаду протягом принаймні чотирьох років, але ця публічна поява разом з Герасимовим, ймовірно, є його першою. Афзалов є заступником командувача Повітряно-космічними силами росії генерала Сергія Суровікіна.

"Підвищення суспільного авторитету Афзалова, у той час як місцезнаходження Суровікіна залишається незрозумілим, надає додаткової ваги гіпотезі про те, що Суровікін був усунений після заколоту", - зазначили у Міноборони Британії.

Підготував: Сергій Дага