09:41 / 14.06.2023 Мир

Латвія зі своїх державних матеріальних резервів виділила Україні чоботи, насоси та квадроцикли

Уряд Латвії вирішив надати Україні гуманітарну допомогу на суму 450 тис. євро для ліквідації наслідків руйнування Каховської ГЕС.

Фінансування виділяється з державних коштів на непередбачені витрати. Загальні витрати на матеріальну допомогу попередньо становитимуть 433 119 євро, витрати на транспортування – ще 20 тис. євро.

Зокрема, планується відправити в Україну електрогенератори, компресори, насосну станцію, рятувальні жилети, спальні мішки, моторні насоси, водолазні рукавички, чоботи, квадроцикли та інше обладнання.

Гуманітарна допомога буде надана Державною пожежно-рятувальною службою, ковдри та гумові чоботи будуть видані з державних матеріальних резервів.

Раніше, 9 червня, латвійський уряд вирішив виділити 200 тис. євро на надання допомоги Україні у зв'язку з екологічною та гуманітарною кризою після підриву Каховської ГЕС.

В ніч проти 6 червня кацапські покидьки підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація склалася на тимчасово окупованих територіях.