06:46 / 04.06.2023 Мир

Японію накрив потужний тайфун "Мавр": евакуюють тисячі людей

Фото: GettyImages/Global Images Ukraine

Японію накрив потужний тайфун "Мавр". Сильні зливи загрожують масштабними повенями та сходом селевих потоків.

Про це з посиланням на японське метеорологічне агентство повідомляє NHK та Japan Today.

Метеорологи прогнозують дощові хмари та сильні опади над західними префектурами Котті, Вакаяма та Нара протягом кількох наступних днів. Синоптики прогнозують, що до полудня суботи, 3 червня, на заході країни випаде від 100 до 250 міліметрів опадів. Саме через це виникне загроза небезпечних для життя природних катаклізмів. Зокрема, зсувів та повеней.

Місцева влада закликає жителів префектур бути обережними через можливі селеві потоки, розливи річок і затоплення низовин. Крім того, їм рекомендують на деякий час переїхати до більш безпечних місць.

Тим часом у Тойохасі, в центральній японській префектурі Айчі, вже оголосили про надзвичайну евакуацію близько 76 тис. осіб,які живуть у басейнах двох річок, що протікають через місто. Місто Івата у префектурі Сідзуока видав подібні розпорядження деяким своїм мешканцям через побоювання, що річки можуть вийти з берегів. Загалом у префектурах Гіфу, Сідзуока, Аїті та Міе принаймні 2 млн людей було рекомендовано тимчасово залишити своє житло.

У префектурі Вакаяма розшукують кількох людей, яких вважають зниклими безвісти. За попередньою інформацією, їх змила вод біля річки. Крім того, 80-річна жінка зазнала травм, впавши при спробі евакуації.

Також у країні скасовано сотні авіарейсів, зупинено рух поїздів дільницею Токіо - Нагоя.

Підготував: Сергій Дага