23:47 / 03.06.2023 Мир

Росія припиняє прокачування газу "Турецьким потоком"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

З 5 до 12 червня відбудеться планове щорічне технічне обслуговування газопроводу "Турецький потік". У цей час прокачування газу буде припинено. Про це повідомив "Газпром".

"Транспортировка газа по обеим ниткам газопровода будет на этот период приостановлена. Проведение планового технического обслуживания согласовано всеми заинтересованными сторонами заблаговременно", – зазначається у повідомленні.

росія постачає газ до Туреччини двома трубопроводами через Чорне море. "Блакитний потік" було введено в експлуатацію на початку 2003 року, його проектна потужність складає 16 млрд куб. м газу на рік, загальна протяжність - 1 213 км.

Експортний газопровід "Турецький потік" складається з двох ниток, одна з яких призначена для постачання газу турецьким споживачам, друга - для газопостачання країн Південної та Південно-Східної Європи. Сумарна потужність "Турецького потоку" складає 31,5 млрд куб. м, його експлуатація розпочалася у січні 2020 року.

Планове технічне обслуговування газопроводу відбувається щорічно у літні місяці.

Газопровід "Турецький потік"

BAGNET нагадує, наприкінці вересня 2022 року на російських газопроводах системи "Північний потік" сталися вибухи, які "порвали" три з чотирьох ниток трубопроводів. 

Підготував: Сергій Дага