09:08 / 01.06.2023 Мир

Росіяни будують масштабні комплекси для зберігання трупів своїх військових

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Курську та Ростові-на-Дону будують масштабні комплекси для сортування, аналізу й зберігання загиблих на війні в Україні росіян. Про це повідомляє ГУР Міноборони.

"Площа кожного об’єкта ― понад 4000 квадратних метрів. До комплексів будуть входити: пункти для проведення слідчих дій та досліджень над тілами; рефрижераторні з холодильними камерами на 1000 місць; склади з трунами та іншим похоронними декораціями; скорботна зала", – йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що закладена вартість будівництва комплексу для знищених окупантів у Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів, у Курську ― понад 800 мільйонів рублів. А вартість рефрижераторного обладнання оцінюється в понад мільярд рублів для кожного комплексу.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що терористична росія вже не здатна приховувати масштаб втрат особового складу у війні проти України.

"Будівництво вказаних комплексів на території Московії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих. ГУР МО України нагадує, що кожен російський солдат, який не вчиняв воєнних злочинів, має можливість здатись в полон. В іншому випадку, його чекає холодильник на одній із сортувальних баз для трупів у росії", – додали в розвідці.

Підготував: Сергій Дага