14:31 / 16.05.2023 Мир

У кремлі готують механізми дискредитації пригожина як зрадника, – ISW

Фото: ua.depositphotos.com

Намагання власника пвк "вагнер" євгена пригожина співпрацювати з українською розвідкою, про що раніше повідомило видання The Washington Post, радше вказує на продовження ворожнечі пригожина з російським міністерством оборони, ніж атаку на диктатора володимира путіна.

Про це наголошують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Раніше неодноразово повідомлялося, що пригожин конкурує з російським міноборони за прихильність путіна.

Вважається, що контакти пригожина з українською розвідкою, найімовірніше, були спрямовані на те, щоб завоювати прихильність путіна, а це б сприяло швидкій перемозі вагнерівців у Бахмуті й дискредитувало б регулярні війська рф.

На думку аналітиків ISW, у кремлі, ймовірно, знали про контакти пригожина з українською стороною, а тому не були здивовані публікацією The Washington Post.

Зазначається, що у кремлі готують механізми дискредитації пригожина як зрадника. Є інформація, що російські посадовці погрожували власнику пвк державною зрадою.

Неназвані джерела в кремлі повідомили, що адміністрація президента росії готує інформаційну операцію з публічної дискредитації пригожина, але зазначили, що кремль навряд чи погрожуватиме пригожину, поки бойовики "вагнер" перебувають на передовій.

Підготував: Сергій Дага