11:40 / 15.05.2023 Мир

Лукашенко не з’явився на заходах до державного свята: з’явилася інформація про хворобу диктатора

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко на тлі чуток про хворобу пропустив офіційні заходи, що проводилися з нагоди державних свят.

Про це повідомляють місцеві паблики.

Зокрема Олександр Лукашенко не з'являється на публіці вже п'ять днів. 14 травня у Білорусі відзначається "день прапора та гімну", проте диктатор пропустив урочисті заходи. Звернення від імені Лукашенка зачитав прем'єр-міністр Роман Головченко.

Telegram-канали також стверджують, що через погіршення стану здоров'я Лукашенка до Мінська вилетіли фахівці, зокрема з московського центру імені Бакульова.

"Судячи з "набору лікарів" у Лукашенка був якийсь збій, який викликав дуже серйозні захворювання ендокринної системи та кардіологічні захворювання. Чим був викликаний збій - невідомо", - йдеться у публікації.

Проект "Мотолько" стверджує, що 13 травня Олександр Лукашенко прибув до "Республіканського клінічного медичного центру" УДП РБ, який знаходиться на березі водосховища Дрозди. У момент його приїзду під'їзди до медустанови було перекрито, а вздовж доріг стояли силовики. На території комплексу Олександр Лукашенко пробув близько двох годин.

У прес-службі диктатора стверджують, що у Лукашенка "дуже щільний графік та робота з документами". Журналістам також порадили не вірити чуткам, які поширюються у соцмережах. Варто зазначити, що евфемізм "робота з документами" після розпаду СРСР активно використовувався в Росії, коли президент Борис Єльцин мав серйозні проблеми зі здоров'ям і не міг виконувати своїх обов'язків.

Раніше BAGNET повідомляв, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко серйозно хворий.

Підготував: Сергій Дага