17:46 / 03.05.2023 Мир

Зеленському повідомили, що Фінляндія готує п'ятнадцятий пакет військової допомоги для України

Фінляндія вже готує п'ятнадцятий пакет військової допомоги для України. А за ним буде і наступний.

Про це заявив глава Фінляндії Саулі Нііністьо на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до країни 3 травня, інформує Суспільне.

"У нас вже була коротка розмова про наші двосторонні відносини. Я сказав панові президенту, що ми підтримуємо і будемо підтримувати Україну. 15-й пакет допомоги зараз готується, і я впевнений, що за ним буде ще 16-й", — сказав президент Фінляндії.

Своєю чергою Зеленський подякував Саулі Нііністьо за всебічну підтримку України.

"Дякую вам, пане президенте, як за ваш особистий внесок у постачання глобальної коаліції, яка працює над зупинкою російської агресії, так і за вашу допомогу в реалізації пунктів "формули миру". Я маю на увазі все фінське суспільство, кожну родину, кожну компанію, кожного громадського діяча, політика, які допомагали нашій країні та нашому народу. І ми цінуємо, що Фінляндія є одними з тих, хто відгукується на прохання про допомогу", — сказав Володимир Зеленський.

Окремо президент України відзначив допомогу фінських бізнесменів.

"Масовані ракетні удари російських терористів були спрямовані безпосередньо проти енергетики нашої країни, нашої енергетичної інфраструктури, шкіл, університетів тощо. Я дякую бізнесу Фінляндії за допомогу, скоординовану з урядом Фінляндії, та своєчасну поставку в Україну необхідного нам енергетичного обладнання", — сказав Зеленський.

3 травня президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Фінляндії на запрошення президента Саулі Нііністьо.

До цього президенти Фінляндії та України зустрічалися у січні цього року, коли Нііністьо відвідав Київ з офіційним візитом.

Раніше повідомлялося, що вартість усіх пакетів військової допомоги Україні від Фінляндії перевалила вже за 600 мільйонів євро, а це навіть перевершує допомогу від Франції.