16:06 / 07.04.2023 Мир

У Британії пояснили причини затягування передачі Україні коштів з продажу Абрамовичем "Челсі"

Фото: bloomberg.com

У Британії затягується процес створення фонду допомоги Україні, який включає кошти від продажу російським олігархом Романом Абрамовичем футбольного клубу "Челсі".

Зазначається, що фонд майже готовий до роботи, є складений список кандидатів для управління з семи осіб. Проте фонд не може розпочати роботу, оскільки затвердження урядом Великої Британії триває довше, ніж очікувалося, повідомляє Bloomberg.

"Ми готові до роботи та чекаємо на схвалення. Існують складності та затримки, пов'язані з політичним схваленням як між Великою Британією та ЄС, так і всередині Великої Британії", - заявив виконувач обов’язків генерального директора фонду Майк Пенроуз.

Він зазначив, що його команда подала всі документи, необхідні для створення фонду. Також Пенроуз склав короткий список інвестиційних менеджерів, які будуть контролювати гроші.

За його словами, фонд планує зосередитися на гуманітарних проектах, які підтримують медичні, освітні програми та програми з надання притулку для українців.

Варто зазначити, що російський олігарх Роман Абрамович придбав футбольний клуб "Челсі" влітку 2003 року. Після вторгнення росії в Україну його усунули з посади директора через санкції і зв'язки з диктатором володимиром путіним.

Абрамович оголосив про продаж "Челсі" на початку березня 2022 року та зазначив, що вилучені кошти підуть у фонд допомоги Україні. У травні російський олігарх продав футбольний клуб за 5,4 млрд доларів.

Клуб "Челсі" було продано наприкінці травня 2022 року за 4,25 млрд фунтів стерлінгів консорціуму під керівництвом американського інвестора Тодда Болі.

Влада Канади 19 грудня розпочала процедуру арешту та конфіскації активів російського олігарха Романа Абрамовича. Самі кошти спрямують на допомогу українцям.

Трасти з активами на мільярди доларів російського олігарха Романа Абрамовича були передані його дітям за три тижні до російського вторгнення в Україну.

російський мільярдер Роман Абрамович через мережу офшорних компаній та трастових фондів володіє цілою флотилією з десяти яхт і суден, про які раніше не було відомо.

Проте російський олігарх Роман Абрамович ризикує таки постраждати від санкцій, бо його шанси стати посередником у досягненні миру між Україною та росією падають.

Підготував: Сергій Дага